Warzywa to woda, więc muszą ją puścić. Ale jak myślisz ze z wodą je tracisz to w błędzie jesteś, coś pewnie stracisz, a kolejna sprawa to obróbka termiczna, sama temperatura już wystarczy by doszło do strat. Po twoich tematach stwierdzam że chcesz być "fit świrem" wszystko zdrowo itp. Za bardzo się w głupoty zagłębiasz.
To ja Ci z góry powiem że przy takiej diecie to raczej mięśni na brzuchu nie zrobisz znaczy mięśnie może będą ale nie będzie ich widać sniadanie godz 11:00, 50 g platkow owsianych z 300ml mleka plus truskawki Brak białka w śniadaniu. Duże ilości białka w diecie napędzają metabolizm, dlatego też osobą które trudno łapią kilogramy nie zaleca się [...]
[...] gdy np smaze sobie podwojnego fileta - okolo 400g, przed usmazeniem jest to gigantyczna kupa miesa , a po usmazeniu sterta malych klockow, i skoro piszecie, ze przed obrobka termiczna sie wazy, to z tego wynika ze sie dodaje tych kcal, poniewaz jesli w filecie jest np 30% wody, a ona nie ma kalorii, to caly zamiast zalozmy teoretycznie [...]
jeśli zapotrzebowanie się zgadza to ok, wyzej masz tylko napisane produkty w ciągu dnia a nie wiadomo jak to dzielisz na posiłki, które z czego się składają. masz w rozpisce nap filet z piersi gotowant waga 270 to juz jest waga po obróbce termicznej a niżej masz zwykła pierś 150g to jest waga przed obróbką termiczną, musisz się zastanowić czy na [...]
Chuck Norris - wołowinę trza traktować inaczej niż inne mięcha. Petryk - Podstawa to nie solić przed obróbką termiczną bo stwardnieje i nic z naszej wołowinki nie będzie. Tutaj masz o problemie z wołowiną, może się przyda. http://www.wizaz.pl/forum/archive/index.php/t-100574.html Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-05-26 19:10:41 Zmieniony [...]
waży się podobno produkty przed obróbką termiczną, czyli ważysz surowego pstraga czy jakieś mięch, które później smażysz/gotujesz jeżeli go przyprawiasz, to nie ma wcale wiele dodatków, więc nie wiem o co z dodatkami Ci chodziło, bo każde warzywo i inne rzeczy, które do niego zjesz ważysz osobno jak masz wagę, to nie masz problemu a jak znajdę [...]
Mieso z tatara jest przebadane. Ponadto znajduja sie w nim enzymy, ktorych pozbywamy sie wraz z obrobka termiczna. Na moje psy to dziala jak nalezy!! Na sobie jeszcze niestety nie probowalem. Ale juz niebawem
Nie wiem jak w przypadku jajek, ale obróbka termiczna ma bardzo duże znaczenie przy węglowodanach. Na przykład wafle ryżowe: skład 100% ryż brązowy a IG wyższe od czystej glukozy. Lecz w przypadku białka to nie ma chyba znaczenia.
Nie łapię, w żadnym wypadku ! chciałem tylko po krótce wyjaśnić koledze, a co do ziemniaków, to też zależy. Obróbka termiczna zwiększa przecież IG /wiem, że o tym wiesz, ale piszę, żeby wyjaśnić, że wcale nie łapię za słówka /, a np mlode ziemniaki mają IG ~60. Dalej więc trzymam swoje zdanie, że IG to nijaki wskaźnik /nie należy się za bardzo [...]
Jedz śmiało, obróbka termiczna zabija wirusa. A tak nawiasam mówiąc to ptaki chyba nie od dzisiaj chorują, to teraz robią z tego takie wielkie halo. No i są też plusy tej sytuacji, ceny tych produktów będą niższe